22 nov. 2006

Welkom in de wondere wereld van...

Welkom in de wondere wereld van 27, Geen weg meer terug, Over 3 jaartjes ben ik alweer 30. Klinkt zo oud, wel een beetje raar want, Tamara is al bijna 30, maar zij is niet oud. Carina is bijna 30 ook niet oud, en Marco is al ouder dan 30, maar ook niet oud. Hmm ben ik dan de enige die oud is als ze 30 word? Denk (lees hoop) dat dat wel meevalt.
Als verjaardagskadootje zijn we afgelopen weekend naar Disneyland Paris geweest. Ik wilde graag mijn ouders mee, omdat ze dat zo hard verdienen (en omdat we vervoer nodig hadden sssst haha) Vrijdagochtend om 5 uur vertrokken we dan vanuit lelystad om redelijk op tijd te zijn in Frankrijk, want het is toch een lange rit! Papa was zo lief om alles te rijden, zodat ik niet hoefde (Ik durf niet zo goed, maar komt ook wel weer goed hoor). We mochten gebruik maken van de TomTom, die al keurig ingesteld stond op de Davey Crocket Ranch in Disneyland Resort Paris, zodat we niet bang hoefde te zijn dat we door Hartje Parijs moesten.
Langs de weg een paar keer gestopt om te eten. TIP: ga nooit maar dan ook nooit bij de AUTOGRILL eten in Frankrijk. De franse zullen het vast lekker vinden, maar wij konden niet iets lekkers aan het eten ontdekken, wat nog duurder was dan eten in Disney.:) Na wat uurtjes rijden zagen we Paris en Marne La Vallee al op de borden staan, dit gaat goed!!!, totdat we toch wel ergens naartoegestuurd werden wat op een binnenstad leek, en Kiek nou, we zijn bij bestemming. Het Louvre!. LOUVRE???? Dat is geen Disney! Snel de tomtom opnieuw ingesteld (bleek een parijs 2 bestemming in te zitten haha) en 45 minuten later reden we onder een bordje door met Bien Avenue Davey Crocket Ranch .
Eenmaal aangekomen in het huisje, wat boodschapjes gedaan en een tukkie gedaan. Op naar Disney! Martin had al gewaarschuwd over de bekende Rotonde en ja hoor, ook wij reden fout hihi. Bij Disney Village zijn we eerst even gaan eten bij de MacDonalds om vervolgens het park in te gaan. Helaas Het park ging al om 7 uur dicht en niet om 10 uur zoals wij dachten. Dat was een beetje balen (dus mocht je deze week nog in Frankrijk zijn, we hebben nog 4 kaartjes die tot de 24ste geldig zijn ), Maar niets aan te doen. Lekker Village ingedoken om de winkels te bekijken. Zo een eerste dag vind je alles nog een beetje duur, Maar daar wen je in Disney snel aan hoor,
Dag 2: In onze pyama’s en ongekamde haren zijn Martin en Ik ontbijt wezen halen bij het hutje op de hoek. We kregen croissantjes, stokbrood, Chochomel, Sjudeorange (ik weet het zo schrijf je het niet ), een pak melk (voor de nesquick), jam en chochopasta. Al met al een redelijk ontbijtje, koppie thee erbij en smullen maar. Om 10 uur zijn we naar het park gegaan. Wij hebben denk ik het record aantal atracties op een dag gedaan, Namelijk 1. Niet dat het zo ontzettend druk was hoor, maar we zijn van show, naar rondrit, naar parade, naar boottocht, naar show, naar parade gegaan. en toen was de dag om, Met de eerste show van de dag hadden we enorme mazzel. De show begon om 12.00 en dan kon je vanaf 11 uur ergens kaartjes voor halen, om 11.30 haden we die persoon gevonden en had nog precies 4 kaartjes:) Wat een mooie show was dat. Die Simba had zo een leuke lach. Echt een Disneyfiguur (jaa hij staat op de foto ).
Hierna zijn we lekker met de stoomtrein gegaan naar het andere kant van het park. Het is zo leuk om door de verschillende delen van Disney te rijden. Ik vind het knap hoe je zo een verschillende sfeer en thema’s neer kan zetten. Fantasyland is wel een beetje mijn favoriet hoor. En dan vooral het gedeelte bij het kasteel, de kleine tuintjes ernaast waar de Koets van Assepoester staat, het kerst winkeltje, Belle’s kerstdorp en natuurlijk Main street! Die aankleding en muziek heerlijk!. (zijn toch ook wel een beetje atractie’s toch??) Na de uitstap in Frontierland zijn we gaan eten bij Bella Notte. Waar we Pizza gegeten hebben (Sorry martin volgende keer eten we in Buzz lightyear ok?), en soep in Belle’s kerstdorp (en ok ook nog een Warme wafel met sucre en chocholat). Na het eten was het al tijd voor de eerste Parade. We hadden meteen een goed plekje en hebben ongeveer 20 minuutjes gewacht. Die Parades zijn toch altijd wel een beetje speciaal. Ze zijn alleen altijd een beetje kort vind ik, maar het wachten waard hoor!. Na de Parade zijn we snel naar its a Small world gegaan, om de wachtrij een beetje te drukken, Maar helaas dat was minder waar, we moesten toch nog snel een kwartiertje wachten. Overigens vinden we dat niet erg hoor, het is wel gezellig zo met zijn allen in de rij, muziekjes erbij en mensen kijken
Hierna wilde we de betoverende kerstceremonie zien. Maar waar, We vroegen aan een medewerker waar het was, en waar we moesten gaan staan. Hij zij, uhm hier is de ceremonie, maar je moet daar gaan staan tenzij je een disneyprinses bent. Ik heb nog lief gelachen, en Martin probeerde me Minie oortjes te geven. Maar het hielp niet, BYE BYE was het antwoord, we moesten achter het lijntje wachten . Achteraf bleek dat we aan de achterkant van de ceremonie waren haha, maar goed daar konden we ook wel wat zien, Ik ga niet vertellen wat de ceremonie doet, omdat er nog wat mensen naar Disney gaan en dan is de Magie eraf. Dus Tamara, nog ff wachten met de foto’s kijken hoor!
Na de Show was het eigenlijk al heel donker. terwijl het park wel nog open is en alle atracties, kan je op somige plekken geen hand voor ogen zien (dat noemen ze sfeerverlichting haha) Dus zijn wij in de Mark Twain geweest, Mama en ik wilde daar altijd al eens op, maar de volgende keer doen we het als het licht is ok? We besloten de Lichtjes parade voor gezien te houden omdat de moeheid toch wel erg aansloeg. Dus onderweg naar de uitgang, besloten we nog een warme chochomel te nemen, en terwijl we daarop aan het wachten waren hadden we een goede spot gevonden voor de parade en de omroep vertelde dat het nog maar 10 minuten was, dus toch maar gebleven. En dat was het toch ook wel waard hoor! De foto’s ontbreken helaas, maar Mams heeft gefilmd dus die zullen we ook nog wel een keertje hieropzetten . Na een take out dinner zijn we lekker terug gegaan naar het huisje. Op naar dag 2, en die mag Martin vertellen haha
Liefs Martine (oja de foto’s komen nog, die doet Martin ook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten