21 dec. 2014

voorbereidingen

Nee geen voorbereidingen op de gezellige kerstdagen of voor mijn tripje naar Amerika (CHA woohoo! (later meer daarover) maar voorbereidingen voor het nieuwe jaar.

In mijn "goede voornemen" doodle van vorig jaar uhh dit jaar  2014 stond "Make baby albums" wat er een beetje raar stond, waardoor mensen dachten dat er stond "Make baby"... Nou hier komt voorlopig geen nieuwe baby. we vinden ons aardig compleet. maar we zeggen nooit nooit en houden het op voorlopig haha.
maar goed ik dwaal af.
De baby albums.... die tja.. uhm ik heb 1 pagina van 1 boek af. Maar dat betekent niet dat ik er niet aan gewerkt heb dit jaar. Ik heb vooral veel voorbereid. Tuurlijk hadden ze al af kunnen zijn, maar ik wil ze perfect hebben, compleet en vooral maar een keertje doen.
Het meest belangrijke van babyalbums maken is natuurlijk de foto's. Daar zat obstakel 1.
Alle foto stonden verspreid over allerlei computers en harde schijven. Dus die moesten verzameld gaan worden en omdat wij dit jaar besloten hebben om niet meer met halve oplossingen te werken, moesten we even sparen voor een NAS. een wat? een apparaatje waarop nu al onze foto's staan, waar we van buitenaf bij kunnen en zelf back-ups draait zodat er altijd een reserver schijf is. Als het goed is staan al onze foto's nu veilig.
Omdat we altijd bang zijn dat er iets mis gaat met foto's, stonden alle foto's er een keertje of 6 op in 88 verschillende mappen. Het koste een paar scriptjes en uitzoekwerk maar het meeste is uitgezocht tot 2010.... R is geboren in 2011... dus die babyfoto's kan ik nog steeds niet bij! Dit komt omdat die op mijn mac stonden. En het openen van die mac map kost steeds een minuut of 10 per map en hetzelfde om de foto te bekijken, laat staan het verplaatsen van de map. Dus dit kost veel tijd. (ligt aan mijn macbook hoor! die is aan vervanging toe, maar moet nog even voor gespaard worden)

Ondertussen ben ik mijn hele hobbykamer aan het voorbereiden op 2015! HET hobby jaar :D Een van mijn goede voornemens is het beginnen van een Project Life album over 2015. Die start je ook direct in 2015, elke week krijgt een pagina met 3 a 4 foto's daarin van die week. Doordat het een "pocket page" systeem is schuif je de foto's zo in de hoesjes, wat kaartjes erbij en klaar. Tenzij je meer zin heb in creatief zijn, dan versier je de kaartjes en foto's nog leuk en zet je er een verhaaltje bij. Het lijkt mij heel leuk om zo vooral ook de dagelijkse dingen vast te leggen. Hoe zag je huis eruit in 2015, wat waren de hoogte punten, wat was je lievelingseten enz. Allemaal dingetjes waar ik nieuwsgierig naar ben over bijvoorbeeld mijn oma. of mijn vader enz. dus wil ik dat vast gaan leggen. Zeker in de tijd van internet. Het "Verdwijnt" toch een beetje.

Daarnaast moeten die babyalbums af gaan komen. Ik durf de babyfoto's van de jongens niet tegelijkertijd uit te laten printen. ze lijken zo ontzettend veel op elkaar, dat ik ze niet uit elkaar kan houden. Ze hebben veel dezelfde kleding aan dus daar is het ook lastig aan te zien. Dus voor R zijn album heb ik 6 maanden. De deadline daarvoor is eind Juni. Dan is het album van M aan de beurt. Merk ik in Mei dat het bijvoorbeeld niet gaat lukken, dan geef ik R zijn album een heel jaar de tijd en is daarna M aan de beurt. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Het grootste voorbereidingsproject is dan ook mijn hobbykamer zelf. Hier kan ik enkel in de avonduurtjes aan werken. maar het is daar zo ontzettende puinhoop! haha. Tuurlijk kan ik me een middag kwaad maken en alles opruimen. Maar ik wil (in de trend van niets meer half doen) het in 1x goed doen. Dus alles word uitgezocht en opgeruimd. Ik heb besloten op kleur te gaan werken. dus ook mijn alfabetlettertjes, journalingkaartjes en kits waren deze week aan de beurt.
Stickers heb ik even op thema uitgezocht. (jongens, vakantie/travel en overig). De bloemetjes en lintjes moeten nog, maar ik moet nog even een goeie plek verzinnen om die op te bergen. Langzaam aan krijg ik betere kasten in mijn kamer en steeds meer plek.

Verlichting is het volgende puntje. Ik wil alles wat ik maak gaan filmen. Ik hou ontzettend van "process video's" kijken op youtube. En waarom zou ik daar niet in bijdragen toch! Dus ben druk bezig met het uitdokteren van de camera en de verlichting zodat je daadwerkelijk ook wat ziet.
Helaas geen foto's bij deze blog.. maar dat maakt de overload van de vorige blog een beetje goed (die een soort van gefixt is, bloggen via mijn telefoon is MET foto's duidelijk nog niet echt een optie! ojeej... dat word nog wat op de CHA!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten