9 dec. 2014

Dag Sinterklaas

Met de komst van mijn Brother ScanNcut zijn de decoratie en t-shirt ideeën niet om aan te dragen! Vooral voor minder wereldwijde feestdagen zoals Sinterklaas. Een mooie reden om wat projectjes uit te proberen! (lang leve Pinterest!)Dit jaar kwam ik daar uiteraard pas een beetje laat achter en liet de klok me ook een beetje in de steek, maar volgend jaar gaan we los hoor!
Ik ben bang dat de kids dan de hele volle 3 weken in sint/piet gerelateerde shirtjes lopen. Wel R nog even overtuigen dat piet eigenlijk een superheld is, want momenteel worden er alleen maar shirtjes met superhelden gedragen! Gelukkig hebben we M nog... gewoon duimen dat hij nog geen sterke mening heeft wat er aan gaat hihi.

Al deze afbeeldingen die op de t-shirtjes staan komen van Internet af. Zoals dit pietje op het dak. Dat is officieel een kleurplaat . Dit zet ik om in een snijbestand oftewel SVG bestand. (via Illustrator, maar kan ook met inkscape of het Canvas software van Brother) dat SVG bestandje zet je dan weer om in een FCM bestandje en dan kan mijn oppersnijmachientje dat snijden via een USB stick. (Heerlijk om ook eens codetaal te gebruiken! haha snappen jullie het nog? anders maar gewoon overheen lezen hihi)

Zo vond ik op Pinterest een mooi tekst plaatje over Zwarte Piet. Nu meng ik mijzelf helemaal niet in de pieten discussie en geniet ik alleen maar van de blije koppies en de magie van het sinterklaasfeest. Maar het plaatje vond ik erg leuk, dus heb hem iets aangepast. Ik denk dat deze volgend jaar misschien ook in een lijstje gaat, of op een kussen of placemat enz... Robin vond hem in ieder geval erg leuk!


Ook het huis wilde ik iets versieren. Nu heb ik enkel een raamsticker gemaakt, maar ik heb nog plannen voor een leuke welkom slinger, kussens, theelichtjes en "quotes". Misschien waag ik me ook wel aan een heuse pepernoten krans, sinterklaas "bark", speculaaskoekjes en nog meer (keuken)gefröbel.

De huisjes zijn "gepikt" van het internet en aangepast in Illustrator. De Pietjes komen hiervandaan Ik heb geen idee van wie deze origineel zijn en of je ze mag gebruiken voor spulletjes die je verkoopt. De vlaggetjes en tekst zijn zelfgemaakt.

De Sint & Piet heb ik voorzichtig "gepeld" ( alles wat je niet op je stickervel moet hebben "pel" je van je ondergrond af met een naald) en op een kaal glaasje geplakt (eerst even schoonmaken met alcohol) zo heb je 2 decoraties in 1x! (ok het was ook mijn enige decoratie dit jaar... haha) Nu had ik als ik slim was geweest deze huisjes niet rechtstreeks op mijn raam geplakt, maar op statisch folie van bv de action. Dan had ik hem zo eraf kunnen halen en op kunnen rollen tot volgend jaar. Nu ging het er niet moeilijk af hoor! maar hergebruik was geen optie :D


Uiteraard moest ik de avond voor Sinterklaas nog even aan de bak om 2 shirtjes te maken. 1 voor R en 1 voor M. R wilde graag een "kleurplaat" en wel deze.
Voor M heb ik er zelf eentje gemaakt in Canvas. Als je dit bestandje ook wil hebben, geef dan even een berichtje. dan deel ik hem met je. (is een FCM bestand!)

Beide kids hebben overigens met het feest ze niet aangehad, M had hem al heel snel vies en R had het koud en wilde een vest eroverheen aan :D Ach ja... dan maar voor volgend jaar. (als het nog past hihi)

Hier is de goede Sint en zijn Pieten het huis weer uit. Alle decoratie is opgeborgen in een heuse "Sinterklaas" box en de kerstboom staat al! Tot volgend jaar!!

2 opmerkingen:

 1. Beste Martine,

  Voor mijn zoontje wil ik heel toevallig de opdruk gebruiken die je voor Robin hebt gebruikt. Ook in het zilver op een Hema shirt. Zou je misschien jouw bestandje willen delen, ben zelf niet zo handig met de computer...
  Heb jij hem laten drukken of zelf erop gemaakt?

  Leuke ideeen op je blog!

  Groet,
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En idd super leuk shirt! Mag ik ook het bestandje??? :D Groetjes marieke

  BeantwoordenVerwijderen